Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost marcată anul acest de Centrul ”Delfinul” al Asociației Betania printr-un eveniment care, din caza condițiilor meteorologice, s-a desfășurat într-un spațiu acoperit, din incinta unui supermarket băcăuan. Chiar și așa, cei prezenți au luat act de mesajele ”delfinașilor” care au arătat că a conștientiza înseamnă a fi pregătit să acționezi empatic, responsabil, cu semenii care au în familie copii cu tulburări din spectrul autismului.
Iată și comunicatul organizatorilor :
”Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare a publicului larg, privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.
Pentru marcarea acestei zile, noi, Centrul Delfinul pentru copii cu autism, din cadrul Asociației Betania, Bacău, organizăm an de an, acțiuni de informare și sensibilizare a opiniei publice, cu privire la depistarea precoce, intervenție, evoluţie și terapii multidisciplinare.
Centrele noastre, atât din Bacău, cât și din Roman, oferă servicii complexe la standarde ridicate de competență și etică profesională, adecvate nevoilor copiilor și sunt asigurate de către o echipă de profesioniști, cu experiență în lucrul cu copilul cu autism.
Serviciile oferite în centrele noastre sunt evaluare initială psiho-comportamentală a abilităților, terapie psihocomportamentală individuală și de grup, terapie logopedică, terapie ocupațională și stimulare senzorială, hidrokinetoterapie, ateliere de socializare, coordonare a terapiei acasa,de tip home –based, consiliere și consultanță, training pentru părinți, grup de suport pentru părinți, workshopuri pentru cadre didactice.
Invitații noștri ne-au oferit un program artistic divers, intens, realizat de elevii de la Palatul Copiilor – Cercul de Muzică Uşoară, coord. de dl prof. Claudiu Filip, Cercul de Dans, coord. prof. Petrică Radu, Cercul de Muzică Populară, coord. prof. Andreea Zodian, elevii de la Școala Miron Costin – coordonati de către dl profesor Iulian Patriche, copiii de la Hobby Club, elevii Colegiului Național de Artă „George Apostu” – Clasa de Percuție, coord de domnul prof. Mihai Bălan.
Mulțumim tuturor pentru că sunteți alături de noi și ne susțineți!
O comunitate unită este o comunitate implicată!”







