Ziua delfinilor mici

Prima zi a Cupei Delfin, ediţia a 3-a, a adunat la trambulina de 1 m cele mai mici grupe de vârstă. Copii între 6 şi 9 ani s-au aruncat cu mult curaj în apă, executând şi frânturi de elemente de bază în sărituri. Neîndoielnic, dintre ei se vor ridica viitorii campioni naţionali ai României şi poate chiar mai mult de atât. Aşa au început şi antrenoarele lor, ajungând apoi medaliate europene şi mondiale şi participante la Jocurile Olimpice. Mihaela Neagu a avut nu doar nostalgii, ci şi o bucurie maternă, atunci când a efectuat premierile pe podium.

Nu doar Mihaela Neagu s-a bucurat, ca mamă, de o primă medalie a copilului său, fie şi într-o competiţie amicală şi pentru debutanţi. Anişoara Şufariu, iniţiatoarea şi organizatoarea Cupei Delfin, i-a pus medalia la gât fiului ei, Mihnea, la fel, Clara Gherase a premiat-o pe fiica sa, Delia.
Cupa Delfin este pentru cei mai mari dintre sportivii participanţi o bună repetiţie înainte de Campionatele Naţionale de Juniori C şi D, ce se vor desfăşura tot la Bazinul Olimpic din Bacău, week-end-ul viitor.
În altă ordine de idei, sezonul 2015 în sărituri se va încheia cu o competiţie de maximă importanţă: Campionatele Mondiale de Seniori de la Kazan (Rusia). La masculin, România va fi reprezentată de băcăuanul Cătălin Cozma, antrenat de Adrian Gavriliu. La feminin, din nou mari emoţii pentru Mihaela Neagu, care o pregăteşte pe campioana ţării noastre, Mara Aiacoboae.

Reprezentanţii României la Mondialele de la Kazan, Mara Aiacoboae şi Cătălin Cozma au obţinut, împreună, rezultate notabile în ultima lună: un loc 6 în proba de echipe a Campionatelor Europene de la Rostock şi un loc 2 la platformă sincron mixt, la turneul internaţional de la Bolzano, Italia.

STIRE VIDEO

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.