Tăriceanu despre USR: ”Partid neomarxist, vor ajunge într-un grup de comuniști”

Prezent în Bacău, cu ocazia alegerilor județene pentru filiala ALDE, șeful partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut câteva remarci incendiare despre Uniunea Salvați România, formațiune politică pe care a catalogat-o ca fiind ”neomarxistă”. Precizarea șefului aldist s-a produs în timpul unei conferințe de presă în care a fost chestionat despre eventuala debarcare a ALDE din grupul parlamentar european din care face parte.
Tăriceanu i-a numit pe useriști nici mai mult, nici mai puțin decât ”neomarxiști” care bat pe la ușa diferitelor grupuri politice europene ”doar-doar îi va primi cineva”. Mai mult, șeful aldiștilor români predictează că useriștii vor ajunge să facă parte din vreun grup de stânga sau chiar comunist din Parlamentul Europei.

Informatia a fost vehiculată în spațiul public de vicepresedintele USR, Cristian Ghinea, aceasta după ce liderul partidului Noua Austrie și a Forumul Liberal, Beate Meinl-Reislinger, a cerut excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană ALDE.

Contactat pe această temă în ideea de a oferi o replică, față de afirmațiile lui Tăriceanu, veicepreședintele Cristian Ghindea a trasmis că nu dorește să comenteze deocamdată nimic pentru a tulbura și mai mult apele, dar va reveni cu un punct de vedere asupra bătăliei despre accederi și excluderi din ALDE Europa.
Pe de altă parte, șeful departamentului de comunicare la nivel european al formațiunii, Didrik de Schaetzen, a declarat, public, că situatia excluderii ALDE Romania din grupul european va fi discutata in Consiliul ALDE Europa din luna noiembrie de la Madrid.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.