Ştiinţa Municipal Bacău a făcut miercuri un prim pas spre titlul naţional de campioană la handbal, categoria de vârstă Juniori 2

Echipa pregătită de Gabriel Armanu a fost cu două clase peste CSM Bucureşti, pe care a învins-o cu 38-26, la pauză 19-10. Graţie valorii sale şi faptului că este gazdă a turneului final, Ştiinţa Municipal Bacău este marea favorită la câştigarea titlului de campioană.

Ştiinţa Municipal Bacău – CSM Bucureşti a fost ultimul meci al primei zile a Turneului Final al Campionatului Naţional de Juniori 2. Echipa gazdă trebuia să-şi confirme statutul de mare favorită în faţa unei echipe deloc slabe, CSM Bucureşti. Evoluând cu multă verva, formaţia antrenorilor Gabi Armanu şi Ionel Gârlescu s-a rodat corespunzător după primele 7-8 minute, luând un avantaj liniştitor, de 5 goluri. Până la pauză, diferenţa a devenit decisivă, de 9 goluri: 19-10. Golgheterul tradiţional al formaţiei băcăuane, Dragoş Hanţaru, a fost de neoprit, înscriind de 11 ori în poarta oaspeţilor. Dar Ştiinţa a strălucit în toate compartimentele, permiţându-şi şi o sumedenie de ratări din situaţii ideale de gol. Cheia jocului băcăuan a fost, fără dar şi poate, apărarea impenetrabilă, Ştiinţa izbutind multe recuperări şi goluri uşoare pe contra-atac. După meci, antrenorul Gabriel Armanu a afişat un optimism ponderat, ştiind că ar putea avea în viitor meciuri grele, cu Minaur Baia-Mare, LPS Cluj sau HCM Constanţa.

Ştiinţa Municipal Bacău a achiziţionat în urmă cu doar o săptămână 4 dintre cei 7 jucători scoşi la licitaţie de către Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara. Totuşi, Gabriel Armanu a fost evaziv în privinţa preluării prim-divizionarei Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, a cărei situaţie în momentul de faţă este foarte neclară.
În afară de Ştiinţa Municipal Bacău – CSM Bucureşti 38-26, din Grupa B, în prima zi a Turneului Final s-au mai jucat partidele C.S.S Galaţi – C.S.S Făgăraş 34-27 şi LPS Cluj – HCM Constanţa 29-24, în Grupa A, plus Academia Minaur Baia-Mare – Potaisa Turda 32-20, în Grupa B. Joi, de la ora 16.30, Ştiinţa va evolua împotriva Potaisei Turda, iar vineri va disputa derby-ul cu Minaur Baia-Mare.

sursa foto: Ştiinţa Municipal Bacău

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.