STĂM BINE ȘI AICI…

Cresterea economica din ultimii ani se resimte si la Oficiul Registrului comertului de la Bacau. Intr-o sinteza data publicitatii de responsabilii ORC se observa o crestere semnificativa a numarului de firme recent infiintate.

Cele 4,7 procente crestere economica de anul trecut si prognozata valoare de peste 5% a aceluiasi indicator Macroeconomic, se poate observa extrem de bine si in datele si situatiile de la Registrul comertului de la Bacau. Daca imediat dupa 2009, bacauanii s-au inghesuit sa radieze, ori sa suspende firmele pe care le aveau in portofoliu, de teama falimentului ori a insolventei, sfarsitul lunii iunie arata o situatie complet diferita.

Inregistrarea afacerilor la Registrul comertului reprezinta pentru oamenii de afaceri onesti, o conditie prin care fac o dovada de bonitate si transparenta in fata partenerilor de biznis. Tocmai de aceea, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, ORC a simplificat substantial procedurile prin care se pot infiinta un SRL, ori o intreprindere individuala. De aici si boom-ul de la jumatatea acestui an.

Potrivit Biroului European de Statistica, in primele 3 luni din acest an, Romania a avut cea mai mare crestere economica procentuala din Uniunea Europeana. Cifrele arata o valoare cu 5,6% mai mare, fata de aceeasi perioada a anului trecut .

Rep: Florin Niostorescu / Imagine: Adrian Gheorghiu

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.