ȘI-AU DAT SEAMA…

Pentru ca in ultimii 27 de ani s-a ales praful si pulberea de sistemul national de irigatii, guvernantii vor in al 12-lea ceas sa revigoreze intreaba infrastructura a imbunatatirilor funciare. In judetul Bacau, din cele 36 de statii de pompare existente la nivelul anului 1990, doar 3 au scapat cu viata.

Cresterea economica a ultimilor 5 ani are la origine agricultura romaneasca. Este principalul motiv pentru care, oficialii Ministerului Agriculturii se tin cu dintii de Programul National de Dezvoltare Rurala, ca factor decisiv in dezvoltarea ramurii economice care poate aduce bunastarea romanilor. Tocmai de aceea, la inceputul acestei saptamani au intrat in vigoare noile prevederi pentru completarea si modificarea Legii imbunatatirilor funciare. Conform noilor modificari, fermierii care isi instaleaza sisteme de irigatii in culturi, beneficiaza de apa si curent electric gratuit, costurile fiind suportate de Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare.

Reprezentantii agentiei anunta ca noile prevederi legale au intrat deja in vigoare,  iar institutia este pregatita sa asigura apa necesara irigarii pentru 800.000 de hectare de teren agricol.

Una peste alta, interesul pentru cei 150 de milioane de euro, cat reprezinta finantarea in prima faza a irigatiilor, va fi maxim pentru agricultori. Iar vestile bune nu se opresc aici. Potrivit reprezentantilor unor firme de consultanta de la Bacau, exista posibilitatea ca in 2018, suma sa se dubleze.

Rep: Florin Nistorescu

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.