SĂ-L SUN DIN NOU PE LUDOVIC ORBAN?

Nu-i așa că e caraghios Sică Mandolină cum dansează el, cum se sparge în figuri la un chef cu prietenii? Păi, ce om normal ar face asta? Cine ar dansa la așa petrecere, ce persoană rezonabilă ar cânta la mandolină? Probabil că mai bea și vreun pahar cu vin! De asta avem noi nevoie?

Păi, ce?, a zis Ludovic Orban ceva atunci când a fost acuzat pe nedrept că a dat mită? A zbierat el pe la televiziuni că e nevinovat, a făcut el circul fără de care nu putem închide noaptea ochii? Nu, nu a făcut asta! Dar ce a făcut? A așteptat să se termine procesul, să-și facă justiția treaba și să înțeleagă că nenorocitul de detractor voia să-și mai scadă din pedeaspă cu prețul capului lui Orban. Ce om normal stă și nu zbiară pe la teve că e martir, că e victimă, că sistemul… șuruburi, chestii și piulițe? De unul ca ăsta avem noi nevoie?

Pe vremea când mulți așa ziși liberali băleau la gândul atotputerniciei USL, defecata coaliție care era aproape să curețe partidul pe care l-a condus cândva Brătianu, Sică ăsta a fost cel care a zis foarte ferm: Fac ceva pe coaliția voastră! Apoi a băgat, de-a dracului ce e, și un acord în re major, la chitară. Pe bune, ce politician normal la cap ar fi făcut așa ceva? Să scuipi contra vântului? De unul ca ăsta avem noi nevoie?

Îmi amintesc, cred să fie vreo doi ani de atunci, că l-am sunat, știind că urmează să ajungă în Bacău, să-l invit la o emisiune. În afara faptului că a răspuns la telefon și a vorbit calm, politicos, mi-a dat un răspuns care, în prima fază, m-a surprins. A zis că el vine, dar trebuie să vorbească și cu președintele filialei, adică cu Ionel Palăr. La replica mea în care îi spuneam plin de parpon că televizunea e a mea nu a lui Palăr, știți ce a răspuns? Că așa i se pare corect să procedeze cu un coleg de partid, că nu ar fi corect să vină în județ, iar șeful fililalei să se trezească cu el la televizor. După câteva secunde i-am dat dreptate, deși, nu-i așa, ce politician șef peste un partid important ar fi făcut așa ceva? Bineînțeles că nu-i normal cum a procedat, ce naiba, nu știm în ce țară trăim?

Când l-am întrebat de ce nu a pus în practică ceea ce îmi arătase pe o hartă, în urmă cu vreo 11-12 ani, pe vremea când era ministru al Transporturilor- e vorba de șoseaua de centură- n-a dat vina pe nimeni. Ce politician veros ar fi atât de naiv? Cum să nu dai tu vina pe soartă, pe dușmani, pe vreme, pe ăl cu coarne și copite?

Pe deasupra mai e și ungur pe jumătate.  Cum mama mă-sii să ai încredere într-o ființă care a ținut cu orice preț să se nască într-o familie multietnică? Adică noi popor de daci, carpi și costroboci, coborâtori de pe Columna regizorului Mircea Drăgan, să mergem pe mâna unui astfel de om? Incredibil! Adică ai în față (mă rog, ascuns puțin) exemplul luminos al domnului Dragnea, figura neaoașă a doamnei Viorica Dănicilă, iar noi să cochetăm cu unul care se numește, auzi, Ludovic?

L-aș suna acum pe Ludovic Orban să-l întreb dacă nu i se pare că are cam mult tupeu, dar mă gândesc că poate chiar îmi răspunde. De fapt sunt sigur că ar răspunde. Dar n-am s-o fac pentru că îmi place așa să mă râd de el că, na, chestii, șuruburi, piulițe…

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “SĂ-L SUN DIN NOU PE LUDOVIC ORBAN?

 1. Mihai

  Este o înregistrare recentă? Dumneavoastră nu ați băut decât apa la petreceri și ați dansat doar vals?

  Reply
  • Redactie Tele 1 Post author

   Clar, nu. Dar citiți, vă rog, articolul puțin mai atent. Vă mulțumim pentru reacție și tonul civilizat chestiune mai rară la noi în ultimul timp!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.