S-a gândit să bată din poartă în poartă pentru a-i ajuta pe niște semeni loviți de nenorocire în pragul iernii. Bogdan Pleșca din comuna Măgura va lua localitatea la pas pentru a sări în ajutorul unei familii care a rămas fără locuință, dar și fără mijloace de subzistență din cauza unui incendiu de proporții.

Instalația electrică veche, suprasolicitată, le-a transformat gospodăria în scrum. Flăcările au mistuit atât locuința familiei, cât și grajdul cu animale. În casa din comuna Măgura era așteptat și un bebeluș pe care părinții nu știu sigur unde îl vor duce după ce va fi externat de la maternitate. Vasile Grozavu pare resemnat. Nenorocirea s-a abătut brusc asupra lui răpindu-i toată agoniseala.

Șansa lui nea Vasile ar putea fi Bogdan. Acesta e un tânăr din comună care și-a propus să bată din poartă în poartă pentru a încerca să ofere o soluție familiei sinistrate.

Primarul comunei Măgura, Constantin Trăistaru, crede că soluția temporară ar putea fi reprezentată pe timpul iernii de un container modular.

Edilul a mai precizat că rezolvarea unei probeleme de acest gen nu e doar o problemă de ordin administrativ, ci și una cu implicații duhovnicești. Preotul Vasile Lucaci, duhovnicul celor din Sohodol, spune că a fost prezent încă din noaptea tragediei la fața locului și declară fără rezerve că pune la dispoziție casa parohială a comunității pentru a găzdui familia sinistrată. Mai mult, clericul a mai explicat că a făcut un apel în timpul slujbei pentru ca toți creștinii să contribuie la ridicarea unei noi locuințe.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.