Romeo Stavarache e viu. Din ce în ce mai viu.

 

”Dosarul Romeo Stavarache” e de manual. O carte sau mai bine zis un cărțoi care ar putea avea titlul: ”Cum să desființezi un om în trei pași”. Stavarache, alături de alți politicieni sau oameni de afaceri achitați în dosare de răsunet, vor fi cu siguranță spețe de jurisprudență penală la capitolul abuzuri. Ce termen ar fi mai indicat atunci când Curtea Constituțională stabilește că  nu există elementele constitutive ale infracțiunii sau fapta nu există? Eroare? Și care ar trebui să fie răspunsul societății la astfel de evenimente?

Stavarache nu a fost un înger și cu siguranță că a făcut greșeli pe sper să le fi conștientizat în lungul răstimp al claustrării sale sociale. Boala veche a românului care ajuns sus se consider invincibil, atotștiutor, nu l-a iertat nici pe el. Poate și prea multă patimă în cazul Sechelariu, în lupta oarbă cu un om deja terminat, care la rândul lui amenința sau părea amenințător chiar și din finish-ul existențial. Ar fi fost interesant acum, post factual, de văzut cum s-ar fi raportat amândoi la suferință, orgoliu și nedreptate. Dar nicio istorie alternativă nu poate ține loc de concretul unei decizii a CCR.

În urmă cu un an, când declara într-o conferință de presă că în așa-zisul dosar ”Apartamentul” ”nu există această infracțiune”, era luat în râs. ”E terminat”, ziceau mai toți, mai ales cei cărora fostul primar le dăduse funcții, onoruri, putere. Iată, că, astăzi, Stavarache e mai viabil ca oricând și cu mari șanse să fie și mai viu.

Stavarache e nevinovat. Au zis-o judecătorii Curții de Apel, dar și cei ai Curții Constituționale. ”Mafiotul” de Stavarache, ”piticul”, ”năsosul”, a scris deja un capitol din terfeloaga cu titul de mai sus. ”Apartamentul” e o pată urâtă pe obrazul justiției românești. Unul dintre cazurile de malpraxis care sapă constant la temelia încrederii în Justiție și în rolul Statului de drept. În rest, Romeo Stavarache poate fi Lăpușneanu ”de mă voi scula, pre mulți voi popi” sau, pur și simplu, paiul care rupe cocoașa cămilei.

 

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.