PODIUM BUCUREȘTEAN ÎN PRIMA ZI A ”NAȚIONALELOR” DE SĂRITURI!

Seniorii si juniorii de la SCM Bacau, CSM Bacau, Triumf Bucuresti, Olimpia Bucuresti, Steaua Bucuresti, SCM Sibiu si CSM Sibiu au luat vineri dimineață startul de pe trambulinele Bazinului de Înot din Bacău pentru întrecerile Campionatului Național de sărituri în apă. În prima zi de competiție podimul a fost ocupat la seniori de reprezentanții cluburilor din Capitală.

Bazinul de Înot din Bacău a găzduit și în acest an întrecerile Campionatului Național de Sărituri în apă. La start s-au aliniat sportivi, seniori și juniori, de la șapte cluburi din România: SCM Bacau, CSM Bacau, Triumf Bucuresti, Olimpia Bucuresti, Steaua Bucuresti, SCM Sibiu si CSM Sibiu.

”Naționalele” de la Bacău sunt considerate ca fiind foarte importante din punct de vedere al competițiilor din acest an de reprezentanții Federației de Natație și Pentatlon Modern.

Giurcăneanu a mai precizat că situația este foarte complicată pentru săritorii în apă deoarece în București bazinul a fost închis, iar Federația nu poate să rezolve, momentan, situația.

Prima zi a întrecerilor a fost dominată la nivel de seniori de sportivii din București. Unul dintre aceștia, Constantin Popovici, deja un vetern al săriturilor în apă, a reușit să se claseze pe locul doi chiar dacă în ultimii ani s-a axat mai mult pe sărituri acrobatice de la înălțime. Popovici crede că participarea săritorilor experimentați la aceste concursuri poate fi un stimulent deosebit pentru cei mici, aflați la primele competiții din existența lor.

Podiumul seniorilor după prima probă a ”Naționalelor” a arătat astfel: locul 1. Aurelian Dragomir-Olimpia București, locul 2: Constantin Popovici-Steaua București, locul 3: Alexandru Avasiloaie- Steaua București.

Update: Săritorii băcăuani (SCM Bacău și CSM Bacău) au reușit în următoarele zile ale competiției să urce pe podium și chiar să obțină medalii de aur prin Cătălin Cozma (seniori), revenit după o lungă absență în activitatea competițională, antrenor Adrian Gavriliu, și Ruxandra Munteanu (juniori), antrenor Mihaela Neagu:

– Cătălin Cozma (CSM Bacău): 3 aur, 2 argint, 2 bronz

– Ruxandra Munteanu (SCM Bacău): 1 aur, 1 argint, 1 bronz

– Cosmin Hongu (SCM Bacău): 5 bronz

 

 

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.