Partidul lui Cioloș vrea 50 de lei donație! Acum!

Ce tari sunt cei de la Plus! Ne cer să punem umărul la schimbarea României donând, acum! (parcă-s firmă de teleshopping) 50 de lei!Cer asta pentru că ei, și parcă o spun cu oarecare regret, nu beneficiază de subvenții de la stat! Păi cum naiba să beneficiezi dacă nu ești partid parlamentar, nu ai participat la niciun scrutin nu ai nici măcar un consilier local! Toată chestia asta s-ar numi Abonament la Democrație!

Am câteva nedumeriri: – nu există democrație în România? A, e adevărat, vorbim de una imperfectă, dar a spune că nu există există e ca și cum te lauzi că vrei să inventeazi apa cladă în timp ce te speli pe mâni cu…apă caldă! – dacă nu se realizează democrația plusistă ce se întâmplă cu donațiile? Mergem pe principiul ”Cumințeniei Pământului”? Tot Cioloș a moșit această idee pe când era prim-ministru, se pare că s-a învățat cu donațiile- de ce 50 de lei, și nu 5, 6, 10, cât o avea fiecare? E vorba de un minim, așa ca în cluburile selecte? Știți cum spune: Vrei să stai la masă cu președintele Americii, scoți cât îți cere!- dacă ăsta e bid-ul care e valoarea pasului? Tot 50? – dacă cineva oferă maximum prevăzut de lege pentru donații în cazul persoanelor fizice, adică aproximativ 400 000 lei- echivalentul a 200 de salarii minime, ce primește față de ”amărâtul” care bagă doar 50 de lei?- postarea respectivă este sponsorizată pe FB. Cât a costat promovarea acestui tip de mesaj?


La final un mic sfat, e gratis: Legea 334/2006 prevede la un anumit aliniat și posibilitatea finanțării prin obținerea de împrumuturi. De ce nu fac toți cei de la PLUS care își doresc cu atâta ardoare binele României, un împrumut? Unul cu acte în regulă, la notar, așa cum zic la lege. Un astfel de împrumut ar avea un avantaj moral zdrobitor pentru adversari, iar pentru ei, pentru plusiști va fi mobilizator maxim pentru că, nu-i așa, când îs banii tăi în joc dai altfel din glezne!

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.