În direct, miercuri, 11 martie, de la ora 14:00, pe Facebook, pagina “Știi de Hepatita C?”, emisiunea “Testează! Tratează! Învinge!”, dedicată Bacăului

Campania “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!” continuă și săptămâna aceasta în Bacău.

Pagina Facebook “Știi de Hepatita C?” va transmite în direct miercuri, 11 martie, de la ora 14.00, emisiunea “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!”

Invitații realizatorului emisiunii, Dr. Dan Căptaru, vor fi dr. Luminita Popovici, medic primar, șef Secție Gastroenterologie la Spitalul Judetean Bacau și dr. Ioana Dinu, director medical la Spitalul Județean Bacău.

Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatitic de tip C, precum și de faptul ca testarea si investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul extrem de eficient, cu procent de succes de aproape 100%.

În aceeași ordine de idei, urmăritorilor din Bacău, și nu numai, li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C și faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratamentul  gratuit pentru pacienții asigurați CAS.

În cadrul emisiunii “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!”, de pe pagina “Știi de Hepatita C?” telespectatorii vor putea adresa întrebări invitaților prin comentarii și mesaje private..

România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Județul Bacău deține un nedorit procent de 4,19 la sută, situat peste media regională.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.