În al 12-lea ceas, Brașoveanu și ADIS au chemat primarii și operatorii la discuții!


După ce au ascuns o lungă perioadă de timp gunoiul sub preș, dar acesta a umplut străzile, a venit vremea să-și suflece mânecile și să treacă la treabă. Cel puțin așa pare că a făcut, vineri dimineață conducerea ADIS, în frunte cu președintele Consiliului Director al asocierii primăriilor din județ, Sorin Brașoveanu. Șefii ADIS au stat în fața membrilor asociației și au discutat câteva ceasuri despre măsurile pe care sunt obligați să le ia pentru ca județul să nu se înece în gunoai

Sorin Brașoveanu, care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, spune că din acest moment se va plăti la cantintate și nu pe persoană, așa cum se calcula până acum plata către operatorul de transport al rezidurilor menajere.

Măsura tardivă votată de membrii asociației nu rezolvă însă problemele pe care președintele Sorin Brașoveanu și ceilalți din conducerea ADIS nu au știut să le gestioneze vreme de ani buni.

O situație similară, de-a dreptul paradoxală, se regăsește și în cazul orașului Comănești.  Localitatea este singura care nu a dorit să facă parte din ADIS, desi conducerea Consiliului Județean cârmuit la acea vreme de senatorul PSD, Dragoș Benea, a făcut presiuni imense pentru a forța intrarea în asociație. Deși  gestionează excelent problema selectării gunoaielor, de șapte luni nu i se permite accesul la Celula de depozitare numărul doi, chiar dacă UAT-ul nu are nicio datorie la ECO Sud. Mai mult, administrația comăneșteană a primit în 2018 o amendă de 50 000 lei de la Garda de Mediu pe motiv că nu dorește să transporte rezidurile menajere la deja celebra Celulă numărul doi! Cu toate aceste primarul Viorel Miron și echipa sa au găsit soluții pentru rezolvarea crizei, soluții după care Consiliul Director al ADIS a bâjbâit ani buni.

Grosul datoriilor, 1,5 milioane euro aparține UAT-urilor Moinești, Onești și Dărmănești, conduse de primari PSD și ALDE.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.