Dragoș Luchian, primul pas spre Primărie

Transparență totală. În acest mod și-a făcut senatorul Dragoș Luchian intrarea în scena alegerilor electorale din 2016. Transparența va lua pentru început forma a două proiecte de hotărâre care vor fi promovate de aleșii liberali din Consiliul Local.

Senatorul Dragoș Luchian a anunțat, vineri, cu ocazia unei conferințe de presă că este candidatul oficial al PNL pentru funcția de primar al municipiului. Candidatura sa, previzibilă de altfel prin imaginea bună pe care paralamentarul o are, s-a decis în urma unui sondaj intern care l-a declarat cel mai bine poziționat candidat liberal, clasat la mare distanță față de alți cinci competitori.

Anunțul candidaturii a fost însoțit de două prime proiecte concrete. E vorba despre promovarea de către aleșii liberali din deliberativul local a două proiecte care vor să pună în practică un concept despre care s-a vorbit mult în ultima perioadă, dar, concret, s-a făcut foarte puțin spre deloc. Primul se referă la introducerea accesului gratuit la informațiile cu caracter public, acces care se realizează în acest moment contra unei sume de bani, iar cele de-al doilea la publicarea pe site-ul Primăriei a tuturor contractelor cunoscute sub denumirea de ”încredințare directă”, indiferent că este vorba de cele pentru prestări de servicii sau pentru lucrări publice.

Tot în spiritul transparenței, Luchian le-a promis jurnaliștilor care au ținut să afle ce se mai întâmplă cu Spitalul Municipal să le faciliteze o vizită în incinta acestuia.

Candidatul a explicat jurnaliștilor că bugetul pe 2016 va fi la fel de transparent din punct de vedere al sumelor și a alcătuirii sale și va fi conceput în colaborare cu actualul primar al Bacăului căruia, a precizat Luchian, trebuie să i se acorde atenția cuvenită unui primar în funcție.

În altă ordine de idei, fostul viceprimar a anunțat că în luna ianuarie va fi capabil să prezinte o listă cu echipa de consilieri cu care crede că va cuceri Primăria Bacău.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.