Cine a ținut ALDE cu forța la guvernare? Cine-i ticălosul?

Nu e așa că ați fi pariat că cei de la ALDE nu s-au simțit niciodată parteneri cu PSD? Așa e întotdeauna: Cât sunt la butoane, mâlc, după ce se rup lanțuri de iubire, dezgust, scârbă, dezicere. Zicea ieri, întrebat de TELE 1 Bacău, fostul ministru Viorel Ilie: ”Am vrut să-mi dau demisia imediat după alegerile din 26 mai,dar colegii au zis că trebuie să-mi duc mandatul…”. Cu tot respectul, dar demisia e o chestiune unilaterală ca decizie, n-are treabă cu colegii, cu alții, ci cu noi, personal. ”Nu m-am simțit niciodată partener cu cei de la PSD”, a mai precizat domnul Ilie. Păi și cum, chiar așa, să suporți trei ani, 3 ani?! jugul nefast și să mergi înainte? Zi de zi, ceas de ceas? Să fii martor, complice, adjuvant la tot ceea ce a făcut PSD și ALDE în perioada asta, în special nenorocirea cu legile justiției, dar și tot ce e legat de politica fiscală, politică clar nenorocită, ca să vezi, din moment ce însuși Tăriceanu zicea, ieri, că ”nu s-a închis bine bugetul cu cele 9 miliarde, și vom vedea în toamnă, la o nouă rectificare ce probleme vor fi!”

O, sunt convins că vor mai urma atitudini de dezgust, replici de frondă. Numai că dacă nu au fost când trebuie, nu mai conving pe nimeni. Pentru că niciun aldist nu a fost ținut cu forța pe funcție. Pentru că, așa cum era previzibil, este imposibil să mergi în ritm de marș cu un partid ca PSD și să crezi că te vei putea disocia de jupân ca de o haină care nu-ți mai vine.

Așteptăm totuși cu interes dezvăluiri despre cum se impunea PSD făr’ de acordul celor de la ALDE. Vrem să știm, dacă tot au decis să înceapă a spune, ce și cum a fost vreme de trei ani, acolo, între ei, cei care au tăiat și spânzurat în țara asta.

P.s. Îmi amintesc de ultima conferință de presă a ALDE înainte de alegerile de la europarlamentare. Dintre toți, de departe, miruit și berbec, grosolan și aproape grohăit, Varujan Vosganian, se distingea printr-o autosuficiență care-i eclipsa pe Tăriceanu și compania. Dintre toți mesianicii, armeanul era cel mai.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.