Chiar nu-și dă nimeni demisia?

Întrebarea din titlul e, desigur, o glumă. Mărturisesc că aș fi total surprins dacă cineva ar face acest gest. Păi cine să-și dea demisia? Să vedem. Cert e că multe frustrări, poate mult mai multe decât era de așteptat de la acest gen de alegeri, a stârnit primul tur al scrutinului pentru fotoliul de la Cotroceni. Cum era de așteptat, cei care se lamentează cel mai multe sunt cei de la USR-PLUS care mai au puțin și dau vina pe oricine și orice pentru propriile neghiobii, decât să procedeze la o analiză clară, lucidă. Le-aș spune că talibanismul  unor membri și lipsa de carismă a liderului au fost de la început semne ale unui eșec la care cu siguranță nu se așteptau.

Barna la fel de politican ca Benea de Bacău, își asumă, dar nu-și dă demisia!

Existau voci care dădeau ca sigură demisia lui Barna după eșecul de la Prezidențiale. Hei, bine, liderul USR le-a închis gura: Nici gând să-și dea demisia. Își asumă, dar rămâne în fruntea partidului. Unul dintre maeștrii asumărilor e Dragoș Benea, șef al PSD Bacău și actual bruxellez, care și-a asumat-o de atâtea ori încât e plin de asumări peste tot.

Benea mai tare ca Viziteu în eșec!

.  


Mai toți stau cu ochii pe Viziteu, șef al USR Bacău, care, desigur, și-o va asuma și el și nu va demisiona, chiar dacă pe județ scorul obținut de organizația pe care o conduce e sub cel obținut de Barna la nivel national. Dacă Viziteu însă s-a mișcat în nota USR-Plus, adică destul de infatuat și sigur pe victorie, așa cum a mai apărut pe ici pe colo prin presă, pe rețelele de socializare, Benea cu contracte generoase în mai toată mass-media, cu reclame la toate cabinetele parlamentare de a căror activitate nu a auzit nimeni, a pierdut cu tot cu alaiul lui de premieri și vicepremieri, cu bicicletele lui cu tot, într-un mod și mai rușinos. Astfel conform datelor furnizate de BEC, în județul Bacău Klaus Iohannis a adunat 90.790, în timp ce  Viorica Dăncilă l-a urmat la mare distanță, cu 63. 053. La nivel de municipiu victoria lui Iohannis a fost și mai categorică 26 000, dublu față de Viorica Dăncilă. Bineînțeles, nici în cazul lui Benea nici pomeneală de demisie sau de o retragere onorabilă măcar. Se pare că are de terminat o nouă clădire în centru, lângă Buena Vista, și ar fi păcat să nu ofere orașului o nouă realizare de gen, fără parcări într-o zonă superaglomerată.

Iohannis câștigă în diaspora, mult peste Barna, PSD pierde zonele tradiționale

”Bucata de Românie” pe care se bazau Barna și Alianța lui, adică diaspora, nu a putut fi convinsă că ”oamenii noi” sunt diferiți de cei vechi, mai ales în urma unor dezvăluiri din presă privind activitatea antreprenorială a lui Dan Barna, dar și a unor derapaje incredibile pe care acesta nu și le-a asumat în cazul lui Caramitru, Hodor, etc. Îmi amintesc despre o astfel de dezicere pe care a rostit-o cu gurița lui la Bacău la întrebarea subsemnatului: ”Caramitru poate să spună ce vrea, e democrație la noi”, cam ăsta a fost răspunsul lui Barna. La aceasta s-a mai adăugat un soi de talibanism apropiat de stilul PSD, gen ”deputatul mitralieră” rol pe care la USR l-au jucat pe rând diferite personaje, cu o uimitoare nepăsare față de eventualele consecințe. Cea mai pertinentă întrebare la care ar trebui să răspundă Barna ar fi: ”Vă mai doriți alegeri anticipate?”

PSD e redus la 10 județe!

PSD pierde în multe dintre fiefurile tradiționale, zone unde s-a aplicat, în mare, metoda lui Benea: bani de la cabinetele parlamentare, zeci de vizite la aceleași obiective, poate mai puțin plimbările pe bicicletă. Este clar că schimbul de generație i-a luat pe nepregătite pe pesediști care și-au lăsat votanții captivi la aceleași surse de informare, la fel de adevărat fiind că mesajul userist nu a ajuns la persoanele tinere.

Judeţe câştigate de Klaus Iohannis: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava , Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea,  Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6  

Judeţe câştigate de Viorica Dăncilă: Argeş, Botoşani, Buzău, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman.

Iohannis a dovedit că decât să vorbești mult și prost ca Viorica, mai bine taci cu folos!

Devenite virale, glumițele cu Iohannis ficus, Iohannis mut, se pare că nu i-au încurcat prea mult acestuia planurile. Klaus Iohannis și-a văzut de treabă, a dorit să impună un alt stil de președinte, total opus efervescentului, euforicului Băsescu, a mutat calm, la timpul potrivit și nu s-a lăsat târât în dezbateri inutile cu diverși candidați care funcționează pe pastille și urlă la lună. În mare parte e victoria lui, una de care PNL avea nevoie ca de aer pentru a ieși, în sfârșit, din coșmarul distructiv al inepției care s-a numit USL.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.