CARE-I DIFERENȚA?

Evenimente pe banda rulanta care i-au avut ca protagonisti pe beneficiarii DGASPC Bacau. De data aceasta expozitiile de pictura si piesele de teatru au tinut capul de afis.

Drumul normalitatii pentru persoanele cu dizabilitati care traiesc in Romania, este lung si anevoios. Asta cu toate ca Uniunea Europeana ne arata cu degetul inca de la momentul aderarii noastre ca stat comunitar. Asa incat, dupa principiul potrivit caruia, daca nu te ajuta nimeni, trebuie s-o faci singur,  este de salutat initiativa rezidentilor centrul   de   Recuperare   și   Reabilitare   Neuropsihiatrică   Dărmănești, ce apartine de directia generala de asistenta sociala a judetului Bacău.

Asa a fost organizata si lansata in spatiul social, prima ediție a evenimentului ”ȘI TOTUȘI CA VOI SUNT”. S-a intamplat joi,  22.06.2017, la Galeriile de artă ”Geneza” din Moinești, prilej cu care a avut loc vernisajul   expoziției ”Vizionarele reverii”. Au fost expuse lucrări în tehnica cărbunelui  pe carton și tehnica desenului în tempera pe carton, care apartin pictorului Emanuel Valentin Manaila, beneficiar al Centrului din Darmanesti.
Tot în aceeași zi, la ora 18.00, a avut loc piesa de teatru ”Telegramele lu`Caragiale”, spectacol sustinut pe scena Centrul Cultural ”Lira” din Moinești. Artistii au fost in exclusivitate   beneficiari   ai   DGASPC Bacău, din centrele de la Răcăciuni, Dărmănești și Tg. Ocna. Daca la cele de mai sus amintim si despre locul terapeutic de joaca finalizat recent de Centrul Daniel din municipiul Bacau, se observa ca eforturile spre normalitatea de care am discutat sunt continue si benefice pentru toti semenii nostri, pe care Dumnezeu i-a incercat inca de la nastere.

Reporter Florin Nistorescu

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.