Betania la ceas aniversar

A venit, a văzut, a rămas. Astfel ar putea fi rezumată experiența de 20 de ani în Bacău a președintelui Asociației Betania. André Muit a făcut vineri dimineață bilanțul unei experiențe care s-a concretizat de-a lungul timpului în fapte care au schimbat destine și au adus în Bacău un suflu nou în ceea ce înseamnă actul de caritate realizat profesionist.

Asociația Creștină de Caritate Betania și-a primit musafirii de la primele ore ale dimineții. Primii au fost ziariștii care au stat de vorbă cu președintele organizației într-o atmosferă à la Muit, adică o atmosferă destinsă, dar concisă. André Muit a prezentat succint principalele repere ale activității echipei Betania în cele două decenii care s-au scurs de la înfiintare: 8 centre care acoperă o gamă largă de probleme, de la autism, la integrare, recuperare și dizabilități, sprijin acordat familiilor aflate în dificultate, sănătate și învățământ, dar și în sprijinirea altor organizații neguvernamentale. În cifre absolute este vorba de aproape 20 de milioane de euro, sumă atrasă de Betania atât din mediul local, dar mai ales din alte surse externe. De altfel, într-un clasament al contribuțiilor, cea proprie, a Asociației, depășește cu mult sumele adunate  de la Consiliul Local și Consiliul Județean.

Planuri pentru următorii 20 de ani? Sunt, dar încep cu anul 21.

Echipa Betania a reușit ceea ce inclusiv unele canale diplomatice nu au reușit să împlinească: o legătură foarte strânsă, până la nivel de ambasadă cu Olanda. Unul dintre reprezentanții țării lalelelor, președintele HCR Olanda, Pleun Eikelboom, e convins că primii 20 de ani au fost mai dificili.

După ziariști a fost rândul oficialităților, a elevilor și a diferiți colaboratori să treacă pragul Asociației pentru a vizita complexul de pe strada Nordului. Până la orele amiezii, centrul Betania a primit vizita a peste 600 de oaspeți.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.