Băcăuanii plătesc pentru incompetența primarului Cosmin Necula și nepăsarea europarlamentarului Dragoș Benea!

După ce consilierii liberali au părăsit in corpore ședința de Consiliu Local în, conducerea PNL a emis un comunicat de presă legat de subiectul cel mai fierbinte al administrației locale: rectificarea bugetară! Trebuie precizat că ședința extraordinară de CL de marți se constituise pentru a parafa asocierea unui eveniment organizat de Școala de Pian “Dragoș Lungu”, dar s-a transformat într-un circ din cauza dorinței consilierilor PSD care au dorit să impună pe ordine de zi subiectul rectificării bugetare. Această rectificare, au motivat pesediștii care astfel i-au sărit la gât primarului pe care până mai ieri îl susțineau cu orice preț, ar fi necesară pentru a plăti creanța datorată Ministerului Dezvoltării în cazul eșecului de la Insula de Agrement. Suma de aproape 8 milioane de lei ar debloca, în viziunea consilierilor locali dirijați de Dragoș Benea, alte sume mult mai mari. Liberalii acuză însă că rectificarea nu se poate face decât sacrificând alte proiecte majore de investiții ale Bacăului:

”Eșecul înregistrat în ceea ce privește modernizarea Insulei de Agrement, pentru care municipalitatea trebuie să returneze 7,8 milioane de lei, pune o presiune și mai mare pe bugetul local, care și așa este aproape secătuit. În disperare și fără să-și recunoască eșecul administrativ, PSD propune returnarea acestor bani din sumele alocate proiectelor de investiții. Cea mai mare sumă, de 5 milioane de lei, ar urma să provină de la Spitalul Municipal. Adevărul este că PSD nu a privit niciodată cu ochi buni Spitalul Municipal. Nu pot să-mi explic de ce. Poate pentru că a fost demarat de administrația liberală, poate pentru că ei nu se pricep la proiecte de anvergură, poate că sunt invidioși, cert este că acest obiectiv zace abandonat de trei ani. Să vii în Consiliul Local și să anunți senin că iei cinci milioane de lei de la Spitalul Municipal, înseamnă atentat la sănătatea băcăuanilor, care de fapt plătesc acum incompetența administrației PSD”, consideră președintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr.

Liderul liberal nu și-a ascuns insatisfacția cu privire la atitudinea PSD Bacău care, în loc să găsească soluții la problemele orașului, este mai degrabă preocupat de vendete personale și de plătit polițe: ”Și mai grav este că, deși Bacăul se află pe marginea prăpastiei, europarlamentarul Dragoș Benea, cel care a făcut și a desfăcut în administrația locală, se dezice acum de toate actele iresponsabile, în loc să caute soluții. Iar soluția este simplă: bani alocați de la Guvernul lor, care să șteargă incompetența care este tot a lor, nu a băcăuanilor! Unde a fost Dragoș Benea când trena investiția de la Insula de Agrement, pentru care trebuie acum să plătim cu toții și, mai mult, din cauza căreia aproape 40 de milioane de Euro, bani europeni nu pot fi accesați? Pot să se certe cât vor, pot să-și retragă în fiecare săptămână sprijinul politic, dar să nu sufere comunitatea”.

Până la acoperirea datoriei de aproape 8 milioane de lei, consilierii PSD vor  să stopeze și alte investiții: reabilitarea clădirii unde a  funcționat Starea Civilă, branșarea locuințelor sociale din cartierul Izvoare la utilități și modernizarea drumului de acces, dar și reabilitarea unui punct termic din cartierul Izvoare, ce urma să fie transformat într-un club pentru pensionari, se mai arată în  comunicatul de presă al PNL Bacău.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.