APA – TROC POLITIC

Suparati ca sefii lor nu vor sa auda de pastrarea grilelor de salarizare trecute in Contractul Colectiv de Munca de anul trecut, sindicalistii de la CRAB fac dezvaluiri care ar trebui sa puna pe jar procurorii sectiei DNA de la Bacau.

Liderii sindicatului liber din Compania Regionala de Apa aduc acuze fara precedent decidentilor politici ai ultimilor 15 ani. Sindicalistii spun ca in foarte multe localitati din judet, clientela politica a primarilor si  oameni de afaceri dubiosi s-au bransat in mod illegal la aductiunile de apa sustinute financiar cu bani europeni. In opinia protestatarilor, din cauza bransarilor ilegale, pierderile de apa din retelele pe care le-au luat in administrare ajung si la 70% din consumul lunar.

Declaratiile liderilor de sindicat vin in contextul in care anul trecut a fost modificată Legea 51/ 2006, a serviciilor comunitare pentru utilităţi publice. Astfel, furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie mai nou infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Codului penal, cu pedepse cuprinse între şase luni şi 3 ani.

Până la apariţia acestei modificări, furtul de apă era considerat contravenţie şi nu speria prea mult pe cei care erau certaţi cu legea. Perspectiva unei condamnări penale, cu pedepse cuprinse între şase luni şi 3 ani este însă în măsură să schimbe situaţia, prin intrarea în legalitate a celor care au recurs la racordarea ilegală la sistemul de apă. Doar ca cercetarile la fata locului, sapaturile si intreg devizul de lucrari trebuiesc suportat de CRAB Bacau.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.