Alocațiile se vor mări! PSD-ALDE a pierdut!

Atmosferă incendiară joi seară în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Motivul a fost dat de votul la amendamentul pentru mărirea alocațiilor copiilor, proiect de lege care fusese respins, recent, la Senat de PSD și ALDE. Joi seară însă, PNL,  prin deputatul Robert Sighiartău, a dat o lovitură năucitoare coaliției condusă de Liviu Dragnea: amendamentul tânărului deputat penelist a trecut cu 123 voturi pentru, 119 împotrivă și o abținere! Unul dintre deputații care a votat în favoarea amendamentului a precizat la câteva minute după afișarea rezultatelor, pentru TELE 1 Bacău,  că amendamentul a trecut deoarece Opoziția s-a mobilizat exemplar, în timp ce reprezentanții Puterii au preferat să iasă la o țigară.

Situația s-a tensionat atât de mult încât s-a căutat orice formula pentru reluarea votului, dar, în cele din urmă coaliția de la guvernare a trebuit să accepte realitatea. Astfel, de la 1 martie 2019, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primeau în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Deputatul a mai precizat că, în ceea ce privește Bacăul,  nici un amendament al PNL, dar nici al altor partide din Opoziție nu a contat pentru cei de la Putere.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.