A fost Cioloș turnător înainte de majorat?

Sebi ȘUFARIU

Cu ochii mai mult spre Caracal riscăm să pierdem din vedere bombe încă nedetonate, dar cu potential la fel de nociv, chiar dacă în alt sens. Una dintre acestea e plantată de PLUS și adâncește  falia care-I  începe să-l desparte de fratele siamez, adică de USR. Efectul dăunător de care vorbeam vine printr-o condiție pe care cei de la Plusul lui Cioloș au impus-o aproape cu vehemență: Să nu fie luată în calcul o eventuală colaborare cu Securitatea a candidaților care erau minori pe vremea când semnau un angajament de turnător! CNSAS a confirmat de câțiva ani existența acestor elevi turnători. Aceștia semnau spun reprezentanții CNSAS, angajamente la fel cum procedau şi turnătorii adulţi. Mai mult, primeau nume conspirative şi erau obligaţi să-ți informeze ofiţerul de legătură atunci când aveau informaţii despre activitatea colegilor sau a profesorilor.  


Păi de ce nu au dorit cei de la PLUS o astfel de condiție? ? Un turnător la 18 ani făr de o lună, par example, e mai puțin turnător decât unul care își serbase majoratul? Un turnător minor nu a făcut rău major unor colegi sau profesori pe care i-a dat pe goarnă pentru cine știe ce avantaje în ulterioara carieră? Nu ne tot plângem că au ajuns la conducere fii și nepoții foștilor securiști și activiști PCR? Nu PLUS și USR sunt cei care fac din rezistența la sistemul endemic bolșevic un titlu de glorie? Atunci?

Pe cine vor să protejeze plusiștii? Poate chiar pe Cioloș care în decembrie 89 avea 20 de ani. Poate pe altcineva de la vârful partidului care cerea deunăzi donații de la români într-un mod imperativ, sub titlul ”Abonament la democrație!”.

Și, totuși, există câteva semne de întrebare pe care orice persoană care se vrea a fi avizată trebuie să le ia în calcul:

-Dacian Cioloș a făcut armata la Trupele de Securitate. O fi fost o întâmplare.

-S-a înconjurat de foști ofițeri de Securitate, vezi devzăluirile istoricului Marius Oprea despre cazul Iordache, unul dintre apropiații lui Cioloș, demisionat după apariția informațiilor respective care arătau o legătură strânsă între foști ofițeri MAI și organizația politică plusistă. O fi fost și asta o coincidență.

-USR începe să mârâie din ce în ce mai tare la tovarășul de drum, dar, deocamdată, îi face pe plac pentru a nu periclita prin parafarea aliniatului din protocol candidatura cuiva important. Cine o fi oare?

-Au mai existat precedente ale unei astfel de chestiuni. Astfel, în 2010, deputatul PDL Mircea Toader a propus și a și obținut scoaterea din legea lustrației a aliniatului care făcea referire la președinții și vicepreședinții Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România la nivel central şi de centru universitar. Dacă nu ar fi fost înlăturat acest paragraf din lege, Emil Boc ar fi rămas acasă pentru că se multa perfect pe cerința respectivă.

-Eu cred că această aparent minoră problemă legată de…minorii care au turnat va fi o bombă care va exploda la momentul potrivit, între două breaking news-uri legate de psihopatul criminal de la Caracal.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.