Necula, dușmanul parcului Cancicov, și-a luat-o din nou!

Nu faptul că într-o ședință, fie ea și de Consiliu Local, ”aleșii” se ceartă, se brutfuluiesc, de multe ori incoerent și de-a dreptul inept, ar fi o problemă. În fond, să nu ne imaginăm că în Camera Lorzilor din parlamentul britanic ar fi doar politețuri de…lorzi. Deci, nu gălăgia, pe alocuri picantă, ”te rog, Ghiță”, ca să o citez pe doamna proaspăt consilier local, Raluca Năstase, care se aderesa extrem de colocvial domnului viitor viceprimar, Gheorghe Huluță, ar fi o problemă. Marea hibă e că ceea ce se putea discuta/stabili în comisii, s-a transferat în ședința de CL, unde fiecare a vorbit cum și cât a vrut sub privirea apatică a unui președinte de ședință care ar fi vrut, dar n-a putut, ar fi putut, dar nu ar fi vrut.

Cum să-ți dai cu tesla în locuri moi

Primarul Necula. Un băiat care s-a înconjurat de băieți cu tesla mereu la îndemână. Adevărul e că din moment ce vezi că poporul, prost, așa cum o fi el, nu înghite vrăjeala cu chioșcurile în parc, iar tu să tot insiști, e de ”noaptea minții”, așa cum îi place lui Necula să spună. În rest, un discurs de președinte TSD, cam de pe vremea când pentru a umfla baloane trebuia să fii purpuriu în obraji. Din toată gângăveala a reieșit și lauda de sine: Un chioșc mai acătării lângă lăcușorul din parcul Cancicov! La pachet cu asigurarea că excedentul moștenit de la vechea administrație, 50 de milioane, va fi folosit judicious în anul acesta! Într-adevăr, asta e deja o realizare! Să explici poporului că vei reuși, în final, să cheltuiești banii pe care ți i-a lăsat odioasa administrație care, în nepriceperea ei, ți-a asigurat scaunul, e o mare realizare!

Huluți-m-aș și n-am cui!

Cui credeți că-I frige cel mai tare tălpile în aceste zile? Bineînțeles, unui vașnic sindicalist,  Gheorhe Huluță pre numele lui de traseist politic de ultimă speță. Nu mai știa cum să se strecoare în propoziție, cum să arate el cât de util poate fi, cât de folositor din orice poziție! Mai avea puțin și-I provoca un infarct lui Ilie Bârzu care, spre cinstea sau salvarea lui, a a votat împotriva hăcuirii parcului!

Fotografia de grup a paraziților

Cea mai bună caracterizare a acesteia a venit de la consilierul Daniel Miclăuș care a livrat, sub forma unei întrebări, o replica de zile mari: ”Domnule Scripăț, astăzi ați tras alarma?”, cu referire la munca de toată ziua a unui viceprimar cu rol figurativ. Întrebarea poate fi, desigur, extinsă și la cel de al doilea vice, Dragoș Ștefan, care la rândul lui încasează o căruță de bani doar pentru a ”urca” fotografii pe FB!

Parcul rămâne parc. Deocamdată

Cel puțin după ședința de ieri. Nu putem fi însă siguri că Necula și băiețeii lui nu vor insista. Spunea cineva că există o categorie de indivizi care au idei fixe. Poate că psihologul ăla să fi avut dreptate. E posibil însă ca ei să-l facă de râs, pe el, pe psiholog, și să treacă la nivelul următor. Ăsta ar fi cam în genul replicii pe care au dat-o militarii sârbi după ce au doborât, din greșeală, un avion american de ultimă generație: ”Nu ne-am dat seama că era invizibil!”

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.