𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹 𝗮𝗹 𝗗𝗚𝗔𝗦𝗖𝗣 𝗕𝗮𝗰ă𝘂, 𝗗𝗮𝗻𝗶𝗲𝗹𝗮 Țâț𝗮𝗿𝘂, 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘀 î𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝗰𝗮𝘁ă 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗮𝗹𝘀 î𝗻 𝗱𝗲𝗰𝗹𝗮𝗿𝗮ț𝗶𝗶!

Directorul general al Direcției Generale de Asistența Socială și Protecția Copilului Bacău, Daniela Țâțaru, a fost trimisă în judecată pentru două infracțiuni penale care au ca obiect falsul în declarații. Rechizitoriul a fost întocmit în 2018, dosarul încheiat un an mai târziu, iar la începutul acestui an, mai exact pe data de 09.01.2020, soluția Completului penal numărul 1 a constatat că Judecătoria Bacău este competentă să judece cauza.

În fapt, managerul DGASPC, Daniela Tâțaru este acuzată că deși deținea o locuință proprietate personală  a declarat în fața notarului public că nu este proprietara de drept a niciunui imobil pe raza municipiului Bacău, declarație care i-a servit la dobândirea unei locuințe pentru tineri atribuită de Primăria Municipiului Bacău. Falsul în declarații a continuat, susțin acuzatorii publici, în perioada 2011-2016 atât prin reînoirea pe baza aceluiași tip de declarație notarială a contractului de închiriere, dar și prin omiterea în declarațiile de avere a faptului că deținea două apartamente în municipiul Bacău.

Directorul general al DGAPSC a mai fost acuzată și pentru abuz în serviciu, dar această cauză a fost disjunsă din acest dosar, această infracțiune urmând a fi cercetată și soluționată separat.

Falsul în declarații se pedepsește conform Noului Cod Penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Următorul termen având în vedere protestele personalului auxiliar și conex din Justiție a fost stabilit pentru data de 24 martie 2020.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.