𝗕𝗿𝗲𝗳 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲: 𝗢 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻ță, 𝗼 ș𝗲𝗱𝗶𝗻ță, 𝗻𝗶ș𝘁𝗲 𝗯ă𝗶𝗲ț𝗶 ș𝗺𝗲𝗰𝗵𝗲𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗳𝗮𝗿ă!

De acum tot ne vor invita. La conferințe de presă, la tăieri de panglici. E an electoral. Din nou. Pesediștii dau comunicate ca între prieteni. Noroc că le-am amintit că ar trebui să aibă și o temă. Au găsit-o peste noapte, de fapt, în disperare de cauză, au reîncăzit ciorba desființării Poliției Locale. Cam ciudat pentru PSD care, de regulă, e pro tot ce înseamă uniformă. De ce oare nu a cerut Benea chestia asta pe când se bătea pe burtă cu Necula? Nu-i puțea? Nu era oare la fel de nașpa Poliția Locală pe când îi ocrotea parcarea ilegală din fața clădirii de lângă Catedrală ridicată din salariul de bugetar? Interesant e că din momentul în care Benea aruncă o piatră apar vocile care justifică prundișul.

Liberalii au anunțat astăzi că și-au tras doi membri buni. Un om de afaceri, Sorin Mihăilă și un alt Sorin. Sorin Șova, unul care din postura de consilier județean independent a sprijinit PSD  consistent. Șova, e acum numa’ bun de ceva candidatură. Doar Ionel Palăr știe care dintre. În conferința de presă de astăzi nu a vrut să spună ce și cum. Doar că Șova, Sorin, nu Lucian, vine cu o zestere de 16 000 de voturi.  Am ĂŽntrebat și ce caută președintele Ion Melinte de la PMP Bacău la ”ungerea” celui de-al doilea, total inutil din punctul meu de vedere, subprefect. Răspunsul  ĂŽl găsiți ĂŽn video-ul conferinței de pe 31 ianuarie.

Necula pare cel mai turmentat dintre toți. După trei ani, parcare la Autogară. Qui prodest? Altele, tot din astea micuțe. Ceartă la sânge cu foștii parteneri. Sunt caractere fericite care nu au conștiința unor imense, irecuperabile pierderi. Cosmin Necula deține o astfel de ”fericire”. Până și unul ca Benea se teme. Ceea ce e un avantaj.

Ăștia de la USR-PLUS trăiesc  Č™i ei de la ”europarlamentare” ĂŽn bula lor. Se ceartă, se validează. Par uneori că spun ceva, chiar apar pe diverse grupuri pregătite de fapte mari.   Viziteu care ĂŽi conduce cu mănușile de pe George Bacovia a luat maximum dintre voturi lor.  La Plus candidează Cristian Ghingheș. Ușor peste majorat, Ghinhireș ĂŽl contrează, după TSD-PSD unde a defilat cu Necula și Ponta, pe Viziteu.  Senzația generală e că s-au ĂŽnțeles deja sau se vor ĂŽnțelege. Ca ĂŽntre oameni noi.

Ședința de Consiliu Local de final de lună, asupra căreia voi reveni cu mare, imensă plăcere, a debutat și a continuat cu scene melodramatrice care cu siguranță vor figura ĂŽn panteonul marilor artiști locali. Probabil Liciu, cel mai habarnist primar din urbea asta, ever, ar fi foarte invidios pe prestația unui edil, a unor consilieri stângiști care primesc puncte pentru  isterie  ĂŽn grup! În general a unei vendetta partinice, dar cu accente personale care, toate, descalifică acest  Consiliu Local! Vocile rațiunii care au existat, vom vedea care anume și cum, s-au făcut cu greu auzite ĂŽntr-un vacarm pe care până și Caragiale l-ar fi declarat superb și monstuos!

𝗩𝗮𝗲 𝘃𝗶𝗰𝘁𝗶𝘀!

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.