𝐋𝐢𝐝𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐍𝐋, 𝐔𝐒𝐑 ș𝐢 𝐏𝐌𝐏 𝐁𝐚𝐜ă𝐮 𝐚𝐮 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚𝐭 𝐨 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬ă ș𝐞𝐟𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐒𝐃 𝐁𝐚𝐜ă𝐮, 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨ș 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐩𝐨𝐜𝐫𝐢𝐭, 𝐝𝐮𝐩ă 𝐚𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐚 î𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐱𝐭 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭 î𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐮𝐧 ”𝐌𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 𝟎” î𝐧 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜ă.

SCRISOARE DESCHISĂ
Adresată domnului europarlamentar Dragoș Benea, președintele PSD Bacău

Stimate domnule Dragoș Benea,
De apreciat inițiativa dumneavoastră de a propune mediului politic băcăuan un „MOMENT ZERO, o resetare administrativă bazată pe realism și nu pe populism”. De apreciat, dacă demersul ar fi fost credibil!
În clipele dramatice, de cumpănă, comunitățile se adună, nu se împart. Suntem cu toții conștienți că doar prin politici publice comune, prin alocarea cu discernământ și în funcție de priorități a fondurilor locale, guvernamentale, europene, vom putea să trecem prin această criză sanitară, care ar putea fi urmată de o criză economică și de una socială.
Suntem cu toții de acord ca practicile privind alocarea fondurilor publice trebuie schimbate, că banii nu mai trebuie să ajungă în comunități în funcție de culoarea politică a primarului, ci în funcție de priorități, de studii, de prognoze. Suntem conștienți că județul Bacău are nevoie de o strategie pe termen scurt, mediu și lung, că are nevoie de o agendă integrată în context regional, național și european. Este nevoie de solidaritate și de proiecte.
Da, este nevoie de un MOMENT ZERO, și tocmai pentru că suntem de acord cu asta, considerăm că acest moment trebuie să înceapă cu retragerea dumneavoastră din prima linie a politicii băcăuane. Da, a dumneavoastră, care vă aflați în prim-planul public din 1996, de 24 de ani, iar ce ați lăsat în urmă este mai mult decât discutabil!
Nu, domnule Benea, nu ne putem așeza la aceeași masă cu cineva care vorbește astăzi despre județul Bacău ca parte a celei mai sărace regiuni din Uniunea Europeană, după ce a condus acest județ timp de 15 ani! Nu mizăm pe buna-credință în ceea ce vă privește, câtă vreme, timp de 15 ani, v-a interesat mai mult averea și reușitele personale și ați asistat nepăsător la sărăcie și la depopularea comunităților.
Nu putem să nu remarcăm că, în ultima vreme, încercați să vă lipiți imaginea de tot ce se întâmplă în județ. Europarlamentarul Benea vorbește despre achizițiile la spital, despre bugetul județului, despre banii trimiși de Ministerul Sănătății în teritoriu. Consiliul Județean Bacău pare să-l aibă președinte pe Dragoș Benea, nu pe Sorin Brașoveanu, pe care l-ați trimis în carantină și în izolare!
Noi, liderii partidelor semnatare ale acestei scrisori, suntem pregătiți să ne așezăm la masa dialogului, cu toate forțele politice. Suntem convinși că și la PSD există oameni de bună credință, care să aducă aportul lor la salvarea și dezvoltarea județului Bacău și care nu transformă nenorocirea numită ”coronavirus” într-o modalitate de a face bani, prin pușculițele partidului.
Da, suntem convinși că dialogul trebuie să înceapă, și încă repede, și că prioritățile momentului sunt clare pentru toată lumea:
– Finalizarea etajelor 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău;
– Montarea aparatului PCR – Real Time, pentru depistarea cazurilor de îmbolnăvire, la Spitalul Județean Bacău și a aparatelor similare de la Comănești și Onești;
– Susținerea cu tot ceea ce este necesar a Spitalului Municipal Onești, spital suport pentru COVID-19;
– Susținerea medicilor de familie, aflați și ei în primul rând al luptei cu boala și care nu dispun de suficiente echipamente de protecție;
– Identificarea tuturor persoanelor vulnerabile din județul Bacău care au nevoie de suport.

După ce această cumplită încercare va trece, suntem convinși că specialiștii din partidele pe care le reprezentăm, alături de personalul calificat din Consiliului Județean Bacău, vor oferi datele necesare pentru a putea realiza strategiile despre care spuneam și pentru a oferi suport băcăuanilor, mediului de afaceri, administrațiilor locale.

Dacă măcar o dată ați văzut în acest județ și altceva decât o afacere personală, vă puteți demonstra acum buna-credință. Un pas în spate și lăsați-ne să facem bine!

Fiți sigur că ne descurcăm!

Ionel Palăr,
Președinte PNL Bacău

Lucian Stanciu-Viziteu
Președinte USR Bacău

Ion Melinte
Președinte PMP Bacău

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.