𝐁𝐑𝐄𝐅, 𝐈𝐀𝐍𝐔𝐀𝐑𝐈𝐄 𝟐𝟎 𝟐𝟎

S-au înmulțit teribil specialiștii în politică externă. Diplomați latenți autohtoni ai politicii internaționalele au răbufnit pe toate canalele după execuția generalului iranian Soleimani. Ultima descoperire, o doamnă pensionară, la un market: ”Vai, ce ne paște, de la Iran i s-a tras și lui Ceaușescu!”.

Ar da totul pentru un Green Card, dar Înjură Statele Unite În timp ce beau Coca Cola. Ori fumează Malboro. Sau amândouă.

Teodosie de la Constanța, un funcționar cu rang ecleziastic, a aruncat trei cruci în mare. Toate erau de lemn. Pe cele de aur le-a aruncat în seif.

O tânără ĂŽnotătoare și-a luat vreo două (bătaia e rupătă din rai-se știe!) pentru că a pus mâna pe crucea din valuri ĂŽnaintea unui bărbat. Ce nu a ĂŽnțeles tânăra: Până și ĂŽn valuri există o regulă: Bărbații pe partea dreaptă, femeile ĂŽnoată, tăcute,  pe stânga. Dacă se poate ĂŽn pridvor, ĂŽn anumite momente din lună.

PNL l-a luat și pe Daniel. Constantin. Îmi cer scuze, nu știu care e numele și prenumele, de aia le-am scris separat. PNL o fi  luat doar partea bună, o fi Daniel, o fi Constantin (Constantine, Constantine), asta-i peste poate de a ști! Oricum, unul dintre cei doi a fost ministru în Guvernul PSD-ALDE condus de Grindeanu.

Spitalul Floreasca a patentat metoda tainică a autoincendierii practicată de călugării budiști încă de acum câteva secole. Secta lor se va numi Medicii Transfocați, după ce aceștia și-au pus parafa și semnătura pe o petiție în care protestează pentru demiterea unui chirurg căruia i s-a aprins, din senin, o torță pe masa de operație.

Extratereștii trăiesc printre noi. A spus-o, acum, la început de an,  Helen Sharman, primul astronaut britanic care a ajuns în spațiu. Doar că nu-i putem distinge. Mulțumim, Helen, noi, românii, știm de mult asta. Mă uit, de exemplu, la un extraterestru de Bistrița care, bugetar o viață întreagă fiind, a ajuns miliardar în euro, iar acum mimează traiul pământean cu leafă de europarlamentar.

Cel mai remarcabil evenimnt al perioadei rămâne faptul că abia după mahmureala de 7 ianuarie, românii își reiau, munca ușor, foarte ușor, până la vacanța de 1 mai. Cel mai interesant aspect e că 1 mai cade în 20 20 într-o zi de vineri.

Cu adevărat remarcabil este, ĂŽntr-adevăr, faptul că Sfântul Ioan  a fost un personaj extrem de valoros. Dacă nu ar fi fost așa, nu l-ar fi pomenit nimeni după două mii de ani. Era pe vremea lui, cum am spune noi, acum, un fel de vedetă. Dacă ar fi trait ĂŽn vremurile astea ar fi ”rupt” facebook-ul, insta, twitterul, tot! Deși el a zis doar: ”Nu sunt vrednic să dezleg cureaua ĂŽncălțămintei celui care vine după mine!”

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.